Persberichten

Door PVV-Statenlid Bart Privé is, tijdens de Commissie Verkeer en Milieu op 6 juni 2018, het idee geopperd om bij grote door de provincie geheel of gedeeltelijk gefinancierde projecten, zoals wegen en tunnels, borden te plaatsen waarop de provincie aangeeft, welke bedragen worden geïnvesteerd. De Partij voor de Vrijheid is verheugd dat het voorstel door het College is omarmd en dat is toegezegd dit te gaan realiseren.

Lees meer: PERSBERICHT_“Door PVV Zuid-Holland weten burgers wat de provincie uitgeeft aan wegen"

afval-lozen.jpg

De Partij voor de Vrijheid in de provincie Zuid-Holland heeft met teleurstelling kennisgenomen van het vandaag gepresenteerde rapport van het RIVM over bloedonderzoek bij omwonenden van DuPont/Chemours. Het rapport spreekt van een bevestiging van de risico’s die vorig jaar al werden geuit. Verder concludeert het RIVM dat het op basis van de beschikbare informatie niet mogelijk is een verband aan te tonen tussen eventuele ziektes en blootstelling aan PFOA. PVV-Statenlid en milieuwoordvoerder Harm Groenendijk: “Ik verbaas me over de resultaten uit de bloedmonsters van het RIVM. Deze resultaten zijn totaal anders dan waarden gemeten bij omwonenden van de fabriek die zelf hun bloed hebben laten testen. Hoe is dit mogelijk?”

Lees meer: PVV: Twijfel en teleurstelling over RIVM-rapport

IMG-20160123-WA0002.jpg

Aanstaande zaterdag 18 februari trapt de PVV de verkiezingscampagne af in Spijkenisse.

Geert Wilders en andere kamerkandidaten zullen flyers uitdelen en hopen daarbij zoveel mogelijk PVV-vrienden te mogen ontmoeten.

Locatie: Zijlstraat, Spijkenisse

Tijdstip: 10:45

Aanbieden_Van_Dale.jpg

De PVV in Zuid-Holland heeft woensdag 14 december een exemplaar van het Van Dale woordenboek aangeboden aan de Commissaris van de Koning. Dit naar aanleiding van het betichten van de PVV-fractie als leugenaars. Fractievoorzitter Henk de Vree: “Onlangs heb ik vragen gesteld over de straatterreur van Marokkaanse jongeren in Maassluis. In plaats van onze vragen te beantwoorden, beschuldigde de Commissaris van de Koning ons van “onwaarheden” in onze vragen, van leugens dus”. Toen de PVV om opheldering vroeg, kwam de Commissaris niet veel verder dan een warrig verhaal.

Op bovenstaande foto schenkt PVV-Statenlid Jeffrey Rijken de Commissaris van de Koning een exemplaar van het woordenboek.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 14 december heeft de PVV-fractie daarom een exemplaar van het Van Dale woordenboek aangeboden. PVV’er Jeffrey Rijken: “Met dit woordenboek kan de Commissaris van de Koning altijd opzoeken wat de betekenis is van woorden als onwaarheden, danwel leugens”.

De fractie van PVV Zuid-Holland heeft vandaag het vertrouwen in de Commissaris van de Koning opgezegd. Wat de fractie betreft kan de CdK de aankomende kerstperiode gebruiken om eens grondig over zijn positie na te denken.

PVV-Statenlid Jeffrey Rijken: “De spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen is het stelselmatig niet willen antwoorden op onze schriftelijke vragen. De Commissaris verschuilt zich regelmatig achter regenteske termen als rijksheerschap, of maakt de PVV-fractie uit voor leugenaars om maar niet in te hoeven gaan op onze vragen”.

Een laatste incident betreft ophef over de benoemingen van burgemeesters door de Commissaris van de Koning. PVV’er Rijken gaat verder: “De provincie kleurt groen van het CDA sinds Commissaris Smit hier de dienst uitmaakt. Zo’n beetje 40% van de benoemingen bestaat uit CDA’ers; wat de PVV betreft hangt hier een geur van vriendjespolitiek omheen. Onze vragen hierover werden echter, zoals wel vaker, volledig terzijde geschoven”.

De Commissaris van de Koning hoeft niet te rekenen op een vruchtbare samenwerking met de PVV zolang de CdK zijn afkeer voor de PVV en onze kiezers blijft etaleren. Misschien is het een idee dat de CdK zijn oude beroep van dominee weer opneemt.

Jeremy.PNG

Op woensdag 14 december is Jeremy Mooiman geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hij vervangt gedurende vier maanden Tomas Kok, die wegens ziekte tijdelijk terug zal treden. PVV-Statenlid Mooiman: “Ik ben blij met de kans die ik krijg en kijk uit naar de komende periode. Ik ga vier maanden vol aan de bak!”

De fractie van PVV Zuid-Holland is er trots op dat wij het jongste Statenlid van Zuid-Holland in onze fractie hebben. Wij wensen Jeremy Mooiman de komende periode veel succes.