Jeffrey Rijken - home

De PVV in Zuid Holland heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld naar aanleiding van de Nieuwsuur uitzending van 23 april jl. waarin een lijst is geopenbaard met moskeeën die gefinancierd zijn vanuit islamitische landen. Het doel van deze landen is Nederland te islamiseren en het salafistische gedachtegoed hier te verspreiden.

Read More

De fractie van PVV Zuid-Holland heeft vandaag het vertrouwen in de Commissaris van de Koning opgezegd. Wat de fractie betreft kan de CdK de aankomende kerstperiode gebruiken om eens grondig over zijn positie na te denken.

PVV-Statenlid Jeffrey Rijken: “De spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen is het stelselmatig niet willen antwoorden op onze schriftelijke vragen. De Commissaris verschuilt zich regelmatig achter regenteske termen als rijksheerschap, of maakt de PVV-fractie uit voor leugenaars om maar niet in te hoeven gaan op onze vragen”.

Een laatste incident betreft ophef over de benoemingen van burgemeesters door de Commissaris van de Koning. PVV’er Rijken gaat verder: “De provincie kleurt groen van het CDA sinds Commissaris Smit hier de dienst uitmaakt. Zo’n beetje 40% van de benoemingen bestaat uit CDA’ers; wat de PVV betreft hangt hier een geur van vriendjespolitiek omheen. Onze vragen hierover werden echter, zoals wel vaker, volledig terzijde geschoven”.

De Commissaris van de Koning hoeft niet te rekenen op een vruchtbare samenwerking met de PVV zolang de CdK zijn afkeer voor de PVV en onze kiezers blijft etaleren. Misschien is het een idee dat de CdK zijn oude beroep van dominee weer opneemt.

De PVV in Zuid-Holland is blij met het nieuws dat de gemeente Korendijk en de Stichting tegen windturbines op het Spui een juridische procedure starten bij de Raad van State. PVV-Statenlid Jeffrey Rijken: “Gelukkig heeft de gemeente Korendijk een maas in de wet gevonden, wat er mogelijk voor kan zorgen dat de vreselijk windturbineplannen voor het Spui niet door kunnen gaan. De PVV steunt het verzet van de gemeente Korendijk voor de volle 100%!”

De PVV heeft in het verleden een motie van wantrouwen ingediend op het windenergiedossier in Korendijk. PVV’er Rijken: “De motie van wantrouwen was volledig terecht. De arrogante, regenteske houding van de provincie heeft ervoor gezorgd dat inwoners van Korendijk straks opgescheept zitten met windturbines in hun achtertuin. Inwoners die er niet mee eens waren zijn omgekocht via een zogenaamd participatieplan.” De PVV in Zuid-Holland roept het college op alle plannen voor windturbines in Korendijk en de rest van de provincie te stoppen zolang de Raad van State nog geen uitspraak heeft gedaan.

Read More