"Oud-Sliedrechter De Vree opnieuw lijsttrekker PVV Zuid-Holland" (Sliedrecht 24, 25-1-2019)

HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT – Oud-inwoner van Sliedrecht Henk de Vree (64) is opnieuw lijsttrekker voor Partij voor de Vrijheid (PVV) Zuid-Holland. Voor De Vree, die eerder voor de lokale partij [email protected] in zijn woonplaats Hardinxveld-Giessendam in de gemeenteraad zat, wordt het zijn derde termijn in Provinciale Staten van Zuid-Holland. De verkiezingen zijn woensdag 20 maart 2019. PVV Zuid-Holland zegt campagne te komen voeren in Sliedrecht.

De lijst van PVV Zuid-Holland telt twintig kandidaten. Op dit moment zit de partij van Wilders met acht PVV-leden in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Henk de Vree is fractievoorzitter en nu opnieuw lijsttrekker. (Foto Provincie Zuid-Holland)

Geboren Rotterdammer De Vree woonde zeven jaar in Sliedrecht. Hij verhuisde destijds met zijn ouders mee naar het Baggerdorp. “Sliedrecht is een geweldig dorp. Ik heb er altijd plezier gewoond”, vertelt De Vree, die ook zijn vrouw Joke leerde kennen in Sliedrecht. “Mijn schoonvader woont nog in het buurtschap Baanhoek, dus ik kom er nog regelmatig.”

Verzet tegen elite
De Vree is statenlid voor de PVV sinds maart 2011. Hij koos bewust voor de partij van Wilders. De Vree: “De PVV is de enige partij die overeenkomt met de kijk die ik op de maatschappij heb. Denk bijvoorbeeld aan het gevaar van de verder oprukkende islam, maar ook aan de ‘klimaatgekte’. Beide behoren tot mijn portefeuille bij de provincie. De PVV is de enige partij die zich al jaren verzet tegen de zittende elite met als boegbeeld Mark Rutte. Hij doet keer op keer beloftes, die hij niet nakomt. Ook is het slecht gesteld met de veiligheid, denk aan die jongen van vijftien in Spijkenisse, gemeente Nissewaard. Het motto voor de PVV voor deze verkiezingen is ‘Stem ze weg!’.”

Sliedrechtse aangelegenheden
De Vree doet voor de derde keer mee aan de verkiezingen voor een nieuwe Provinciale Staten in Zuid-Holland. “De PVV heeft de afgelopen jaren al heel wat bereikt. De komende tijd speelt onder meer de verbouwing van het provinciehuis voor 51 miljoen euro en dan rekenen we nog niets eens eventuele asbestsanering. Veel wordt gesloopt, het moet klimaatneutraal worden en dat mag alles kosten. Daar verzetten we ons als PVV tegen. Ook pleiten we voor meer sociale woningbouw in de provincie Zuid-Holland. De PVV was voor verbreding van de A15 en hebben daar dus ook ons hard voor gemaakt. Je zou denken dat dit Rijkswaterstaat is die daar alleen over gaat, maar de provincie is daar wel degelijk bij betrokken. Ook hebben we ons in de staten beziggehouden de afgelopen tijd met de vervuilde grond in Sliedrecht-Noord”, vertelt De Vree.

Ook naar Sliedrecht
De komende weken gaan de verkiezingen in de provincie spelen. De statenleden kiezen na deze verkiezingen de leden van de Eerste Kamer. Dat gebeurt in mei. Maar nu eerste maart! “Vanaf half februari 2019 begint de verkiezingscampagne en we gaan veel plaatsen in Zuid-Holland bezoeken. We gaan met kleine teams onder wie kandidaten-statenleden op pad, waaronder ook naar Sliedrecht. We willen zo veel mogelijk inwoners vragen om te gaan stemmen en natuurlijk op de PVV. Door dat klimaatverhaal leven de verkiezingen. Ik denk dat voor het eerst doordringt dat de statenleden de leden van de Eerste Kamer kiezen en zo dus een tegenstem tegen de zittende elites kunnen doen. Dus tegen het zittende kabinet.”