Toelichting

In een artikel van het Algemeen Dagblad (*) valt het ongelooflijke verhaal te lezen van bewoners die de afgelopen tien jaar zo’n 300.000 euro hebben uitgegeven aan hun juridische strijd tegen acht 150 meter hoge windturbines vlakbij hun woningen in Geervliet en Heenvliet.

Read More

Toelichting

In een artikel van het Algemeen Dagblad (*) valt te lezen dat bewoners van het nieuwe King’s Park in Zoetermeer zich grote zorgen maken over plannen om enorme windturbines van mogelijk wel 220 meter hoog te realiseren in de Rottezoom, de polder ten noorden van de A12, tussen de provinciale weg N209 en de Rotte. Zij vrezen geluidsoverlast, slagschaduw en het verlies van hun fraaie uitzicht, alsmede dat hun nieuwbouwwoningen in de toekomst minder waard worden.

Read More

Toelichting

In een artikel van de Telegraaf (*) valt te lezen dat door een uitspraak van de Raad van State, energiebedrijf Eneco bij Delfzijl een windpark met zestien turbines van 136 meter hoog mag bouwen, ondanks bezwaren van omwonenden.

Read More

Toelichting

In een bericht op de website Business AM (*) valt te lezen dat Siemens Energy de winstverwachtingen voor dit jaar heeft geschrapt, vanwege grote problemen met haar windturbines.

Read More

Toelichting

In een artikel van het Algemeen Dagblad (*) valt te lezen dat de gemeente Zoetermeer plannen heeft om in een weiland langs de A12 maar liefst 20.000 zonnepanelen neer te leggen, waardoor een zonnepark ontstaat van 15 voetbalvelden groot.

Read More