PVV-Statenlid Jeremy Mooiman bij debat van Duursamen en DEZo over de energietransitie (Zoetermeer, 13-3-2019)

Statenlid Jeremy Mooiman heeft in een stevig debat van Duursamen en DEZo in Zoetermeer duidelijk gemaakt dat de doorberekeningen voor het klimaatakkoord slechts ingaan op het halen van de afspraken tot 2030, en dat de maatregelen van kabinet en provincie veel gaan kosten.

Foto_PVV_Jeremy_Mooiman_Debat_13-3-2019.jpg

Jeremy Mooiman: "Het was een goed debat, maar de PVV stond er wel weer als enige voor tegen de klimaatdrammers. Forum was zoals altijd afwezig. Andere partijen namen de kosten voor de burger voor lief, of probeerde men te misleiden dat de burger zou ''profiteren'' van de energietransitie. We hebben heel duidelijk gemaakt wat het kost, nu al 334 euro meer per gemiddeld huishouden, en dat men daar niet onderuit komt als men het klimaatbeleid doorzet. Tegelijkertijd komen ook nog eens tienduizenden banen onder druk te staan in de energie sector, en waarom allemaal? Voor 0,0007 graden minder opwarming aan het eind van het traject. Compleet verwerpelijk".

Het klimaatakkoord met 600 maatregelen loopt tot 2050. Los van de hogere belastingen en duurdere auto's moet ook rekening worden gehouden met dure aanpassingen in huis, zoals warmtepompen.

Jeremy Mooiman vervolgt: "Schandalig hoe partijen de kiezers proberen voor te liegen. Zelfs al pak je de bedrijven, dan pakken die de burger. Stop deze waanzin en stop met het uitknijpen van de burger".

 

D1j v9vXgA0TEch